Het volledige speelschema voor het EK 2016 in Frankrijk

Op 10 juni aanstaande wordt er in Saint-Denis afgetrapt voor het EK 2016. Na 1960 en 1984 is Frankrijk voor de derde keer in de historie het gastland voor de voetbalstrijd om de Europese titel. Voor het eerst strijden 24 landen tegen elkaar om uiteindelijk om 10 juli de felbegeerde beker mee naar huis te nemen. Het belooft een bijzonder enerverend toernooi te zijn vol prachtige wedstrijden met de beste voetballers die de wereld op dit moment kent. Hier vindt u het volledige speelschema EK 2016, zodat u geen moment hoeft te missen. Een absolute must voor iedere liefhebber van voetbal.

Wedstrijdschema Euro 2016

Het toernooi begint met de poulewedstrijden, waarbij alle 24 deelnemers verspreid over Frankrijk zullen strijden om de eerste twee plaatsen in hun specifieke poule. Deze plekken geven namelijk recht op een plek in de achtste finales. De poulewedstrijden worden afgewerkt van 10 juni tot 22 juni. De wedstrijden zijn verdeeld over 10 stadions in steden als Marseille, Lyon en Bordeaux. In deze fase van de strijd kunt u al genieten van topwedstrijden als België-Italië op 13 juni in Lyon en de broederstrijd tussen Engeland en Wales op 16 juni in Lens. In de poulewedstrijden wordt waarschijnlijk al langzaam duidelijk wie zijn favorietenrol waar kan gaan maken in dit toernooi. Maakt bijvoorbeeld België de torenhoge verwachtingen waar of zijn het wederom Spanje en Duitsland die het toernooi gaan domineren?

Absolute topwedstrijden in het vooruitzicht

Na de poulewedstrijden zullen op 25, 26 en 27 juni de achtste finales worden afgewerkt. De landen die als eerste zijn geëindigd in hun poule zullen het opnemen tegen de nummer twee uit een andere poule. In het verleden is deze fase het struikelblok geweest voor grote landen. Het wedstrijdschema Euro 2016 wordt nu helemaal interessant, omdat de minder bedeelde voetbalnaties het toernooi hebben verlaten en er waarschijnlijk alleen nog maar grote voetballanden in het toernooi actief zijn. Vervolgens zullen de winnaars het tussen 3o juni en 3 juli tegen elkaar opnemen in de kwartfinales en op 6 en 7 juli in de halve finales. Het beloven historische wedstrijden te worden.

De kroning van een nieuwe Europees kampioen voetbal

Het speelschema EK 2016 eindigt waar deze begon: in het prachtige stadion van Saint Denis, in Parijs. Hier wordt op 10 juli de finale van het EK gespeeld en wordt duidelijk wie zich tot nieuwe Europees kampioen kroont.

By 11 maart 2016.    Geen categorie