Lidmaatschap sportvereniging

Om deel te nemen aan sportactiviteiten op een club, of het nu een voetbalclub is, korfbal, handbal, waterpolo of tennis. Aan al deze lidmaatschappen zijn kosten verbonden en die zijn veelal niet mis. En dan nog niet te spreken over de aanschaf van de benodigde kleding en schoeisel. Sporten zijn duur, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

Buurtcentra
Bij buurtcentra worden tegenwoordig ook veel sportlessen gegeven, die vinden meestal plaats op de vrije woensdag- en vrijdagmiddag en soms ook wel ’s avonds. Deze lessen worden gegeven in kleine groepjes en zijn veel al veel goedkoper dan bij een sportclub.

Brede school
Op scholen wordt er na schooltijd ook tijd besteed aan sport via de Brede School. Hier kunnen kinderen aansluitend aan hun schooltijd voor een klein bedrag per keer een serie sportlessen volgen. Het gaat vaak om 6 tot 8 lessen voor 12,00 euro. Een ervaren sportleraar komt dan op school om in de gymzaal de kinderen enkele technieken te leren en de kinderen bekend te maken met de sport. Een groot voordeel hiervan is dat de kinderen door middel van de kortstondige cursussen bekend worden met de sport zonder zich hiervoor te hoeven aansluiten bij een sportclub. Vind je de sport niet leuk, dan stop je na de 6 of 8 keer.

Populaire sporten
In Nederland is vooral voetbal een populaire sport. Vele duizenden jongens en meisjes beoefenen deze sport. In het verleden was voetbal vooral een mannensport, maar dat is in de loop van de jaren verandert. Vandaag de dag voetballen ook steeds meer meisjes. Veel voetbalverenigingen hebben dan ook diverse meisjeselftallen. Onder jongetjes is voetbal in elk geval de meest populaire sport. Velen van hen dromen er dan ook van om ooit profvoetballer te worden en terecht te komen bij clubs als FC Barcelona, Manchester United of Real Madrid. Andere populaire sporten zijn hockey, tennis, waterpolo, handbal en atletiek. Ook deze sporten worden door veel kinderen beoefend. Dat valt zeker te prijzen en het is te hopen dat steeds meer mensen gaan sporten, omdat sport natuurlijk van groot belang is. Vooral om gezond te blijven. Het is daarnaast ook voor velen een leuke sociale bezigheid, omdat je met anderen plezier kunt hebben.

By 5 mei 2015.    Geen categorie